De Sterrenfabriek

De Sterrenfabriek

Remco van den Bosch
27 May - 1 July, 2006

Solo exhibition in co-operation with Bureau Beeldende Kunst.

"De Sterrenfabriek": Verheft normale mensen tot niet-alledaagse persoonlijkheden op ongewone wijze.

De Sterrenfabriek maakt sterren, beroemdheden, iconen.... Op ongewone wijze! En oef, wat gaat dat makkelijk! Waarom nog opkijken tegen de bekenden der aarde als je tot een icoon van jezelf verheven kan worden. Iedereen heeft immers het recht om beroemd te zijn....Ook jij!

In het verleden werd dit idee geopperd door Andy Warhol: "In the future everybody will be famous for 15 minutes". En weet je wat? Daar had onze Andy groot gelijk in! Het is mijn mening dat iedereen het recht heeft om Beroemd te zijn. Daarom is dat het doel van Kunstproject De Sterrenfabriek.

Je kan jezelf opgeven om beroemd te worden en te worden verheven tot een niet-alledaagse persoonlijkheid op ongewone wijze (meld je aan om hier voor in aanmerking te komen). Bovendien kan jij bijdragen aan het statement dat iedereen recht heeft op een Periodieke Beroemdheid!

De Sterrenfabriek wil zo veel mogelijk stemmen binnen halen om een onderzoek te doen naar het zogenaamde 'Recht op Beroemdheid'! Waneer het aantal ondertekeningen de verwachtingen overtreft, dan gaan we ons motto zelfs aanbieden bij de tweede kamer! Want iedereen heeft immers het recht om Beroemd te zijn!

De oorsprong van dit kunstproject werd door Remco van den Bosch gevonden in Zeeland en startte in de zomer van 2003. Na zijn afstuderen aan de Kunstacademie St. Joost te Breda in 2000 vond hij de zogenaamde Podia voor Periodieke Beroemdheid uit. Dit werd meteen een groot succes!

Na meer dan 1.000 aanmeldingen en meer dan 400 make-overs verder wordt het nu tijd om Nederland te veroveren. De Sterrenfabriek on tour! Vanaf begin mei 2006 kan iedere Nederlander daarom in aanmerking komen om Beroemd te worden en kan de actie 'Recht op Beroemdheid ondertekend worden.

Vanaf 27 mei tot en met 1 juli 2006 zal in The Flatland Gallery te Utrecht een selectie met werken te zien zijn van normale mensen van 1 tot 96 die gebruik maakten van hun Recht op Beroemdheid.

Press release NL
© 2021 FLATLAND, Amsterdamfollow us: